• ÚJ PEUGEOT 308 AZ ÉV NÉMET AUTÓJA 2022 KATEGÓRIAGYŐZTESE
  2021. MÁJUS 20.

  ÚJ PEUGEOT 308 AZ ÉV NÉMET AUTÓJA 2022 KATEGÓRIAGYŐZTESE

  A PEUGEOT generációk óta írja sikertörténetét a kompakt ötajtósok világában: a 308 neve mögött több mint 7 millió eladott autó és 42 nemzetközi kitüntetés áll, köztük a 2014-ben elnyert Az Év Autója cím – most pedig a márka büszkén mutatja be a nagyszerű modell legújabb változatát, az új PEUGEOT 308-at.

  Az új PEUGEOT 308 az Év Német Autója díj 2022-es kategóriagyőztese !


  Október végén a német Car Of The Year (GCOTY) zsűrije kihirdette döntését: az új PEUGEOT 308 a kompakt kategória (25.000 EUR alatti nyitóár) győztese lett, maga mögé utasítva 9 gyártó 11 konkurens modelljét. A zsűri nagyra értékelte a márka „Power of choice”  – azaz szabad választást ígérő startégiáját : a vásárlók benzines, dízel vagy akár kétféle tölthető hibrid hajtással is megvásárolhatják az új modellt. A díj odaítélésében nagy szerepet játszott a teljesen digitális és személyre szabható i-Cockpit® vezetőhely és a megnyerő design, mely középpontba helyezi a márka új logóját. Németországban az új 308 indulóára 23 200 € Active Pack felszereltség mellett, a 110 LE-s PureTech benzinmotorral. Az oroszlános márka új kompakt lejtőshátúja tehát nagy lendülettel indul, elődjéhez hasonlóan, mely a 2014-es Év Autója díjon kívül még számos nemzetközi elismerést szerzett a márkának.

  Peugeot 308 - GCOTY díj
  Az Év Német Autója díj (GCOTY) 1

  Október 26-án ítélték oda az új PEUGEOT 308-nak a GCOTY 2022 díjat a kompakt kategóriában, mely egyben a belépő árkategóriát is jelöli a választáson. Ötféle kategóriában osztottak díjakat: kompakt (25 ezer Euro alatt), Premium (25 ezer és 50 ezer Euro között), Luxus (50 ezer Euro felett), illetve Új Erőforrások és Teljesítménymodellek. Az értékelésnél fontos szerepet kapott az innováció és az adott modell relevanciája a piacon. Hamarosan kiderül az, is ki kapja a fődíjat, melyet november 25-én hirdetnek ki. Az Év Német Autója díj mértékadónak számít az autóiparban. Nem áll mögötte konkrét kiadó, autógyártó vagy autószalon, a GCOTY díjat egy 20 kifejezetten szakújságírókból álló, nemzetközi zsűri ítéli oda, melynek tagjai nagyrészt Németországban vagy német nyelvterületen dolgoznak.   

  „Ez az első komoly díja az új generációs PEUGEOT 308-nak. Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a 308 a kompakt kategória élére tudott kerülni, mégpedig Németországban. Hatalmas köszönet a német COTY zsűritagoknak és az egész PEUGEOT csapatnak. Ez a siker is mutatja, hogy jó úton haladunk a „ Power of Choice” stratégiával és az elektromos hajtásláncok bevezetésével. Az új 308 érkezésével már a Peugeot kínálat 80%-a elérhető részben vagy teljesen elektromos változatban is.” nyilatkozta Haico van der Luyt, a német PEUGEOT leányvállalat igazgatója.

  Peugeot 308 - GCOTY díj
  Az új PEUGEOT 308 a márka új arculatának első megtestesítője

  Az új PEUGEOT 308 az első szériamodell, amely már a márka új logóját viseli, ami az új arculat fő szimbóluma. A full-LED világítótestek rajzolata szintén a márka védjegye, elöl függőleges sávokkal, hátul pedig vízszintes oroszlánkarmokkal.

  A vezetéstámogató rendszerek a legmodernebb technológiát képviselik, ideértve az új 360 fokos kamerát, a nagy sebességű ütközésmegelőző rendszert, a pozíció és sávtartó automatikát vagy az akár 75 méterre is „ellátó” holttér figyelő rendszert. 

  A Peugeot i-Cockpit vezetőhelyet (kisméretű kormány, magasra emelt műszeregység, nagyméretű érintőképernyő) továbbfejlesztették és egy intuitív, online kapcsolatra képes infotainment rendszerrel látták el. Az új egység mobiltelefonokhoz hasonló képernyőkezelést és személyre szabható digitális gyorsgombokat (i-Toogle) kínál, így téve teljessé a felhasználói élményt.

  A Power of choice stratégiához hűen, az új PEUGEOT 308 kétféle, 180 és 225 LE teljesítményű plug-in hybrid hajtással, vagy hagyományos benzines és dízelmotorokkal egyaránt elérhető. A kínálat 2023-ban egy 100%-ban elektromos változattal bővül majd.

  1 További információk a GCOTY díjról az alábbi linken : https://www.gcoty.de/

  Hozzászólás (0)

  Vélemény: