• Egyedi színek és modern utastéri anyagok varázsolják még markánsabbá a Mustang Dark Horse erőteljes stílusát
  2023. FEBRUÁR 09.

  Egyedi színek és modern utastéri anyagok varázsolják még markánsabbá a Mustang Dark Horse erőteljes stílusát


  • Az eddigi legerősebb 5,0 literes V8-as szívómotorral hajtott Mustang Dark Horse™ tervezői prémium anyagokkal, színekkel, mintázatokkal és kidolgozásokkal hangsúlyozzák ki az autó versenypálya-központú megjelenését és stílusát
  • A jellegzetes megoldásoknak köszönhetően a Mustang Dark Horse cockpitja még magasabb szintű kézműves kidolgozást és minőséget sugall, és exkluzív, sportos benyomást kelt  
  • Indigo Blue utastéri elemek, eloxált kék titán váltógomb a manuális sebességváltón és Blue Ember metálfényezés: a Dark Horse külső-belső dizájnjának meghatározó eleme a kék szín hűvös árnyalata

  BUDAPEST, Magyarország, 2023. február 9. –  A vadonatúj, 2024-es Mustang Dark Horse™ versenypálya-képességeinek kihangsúlyozására a Mustang-csapat a színek és az anyagok különleges kollekcióját állította össze, amivel még határozottabban érvényesül az autó sötét aurája és napjaink digitális világába illő stílusa.

  „A Mustang Dark Horse olyan gép, ami alig várja, hogy leoldják róla a béklyót, és rászabadulhasson a pályára, ez pedig arra inspirált minket, hogy a sportosságát kiemelő színeket és anyagokat válasszunk hozzá,” mondta el Carrie Kennerly, a Ford vezető szín- és anyag-dizájnere. „Rengeteg időt fordítottunk a cockpit kidolgozására, hogy minden egyes részletmegoldás látványa, érzete és funkciója pontosan azt az erőt érzékeltesse, ami ott feszül ebben az autóban.”

  Utastéri dizájn a sportosság jegyében

  A Mustang Dark Horse kabinjának meghatározó eleme a manuális sebességváltó vadonatúj, eloxált kék árnyalatú titán váltógombja. A hatfokozatú egység könnyűfém markolatának egyik előnye, hogy még a legnagyobb forróság idején is hűvös tapintású marad. A tízfokozatú SelectShift® automata váltót rendelő vásárlók eloxált ezüst színű váltókarokat kapnak, és e fémes tapintású fülekkel késlekedés nélkül kapcsolhatják a sebességfokozatokat.

  Az alul lapított karimájú kormánykerék velúrbőr borításán biztosabb fogás esik, és a kontrasztos Bright Indigo Blue színű öltések egyaránt felfedezhetők a műszerfalon, az ajtópaneleken, az üléseken, a váltószoknyán és a középkonzolon. A sportos kormánykeréken elhelyezett kapcsolók érezhetően fokozzák a digitális élményt, hiszen ezekkel vezérelhetők a jármű fontos funkciói, többek közt az üzemmódok kiválasztása, a műszeregység beállításai vagy az elegánsan a vezető felé fordított 13,2 colos SYNC® 4 központi egység működése; e két utóbbi berendezés egyébként egy közös üvegfelület mögött kapott helyet.

  A külön rendelhető, és a kategóriában* elsőként bevezetett drift fék eloxált kék karjának markolatát szintén bőr borítja, hogy még pontosabban lehessen kezelni, így a Track üzemmódot kiválasztó pilóta a hátsó kerekek finoman szabályozott csúsztatásával precízen driftelhet.

  Akik még sportosabb megjelenésre vágynak, megrendelhetik a Mustang Dark Horse Appearance Csomagot, amely speciális párnázású RECARO® sportüléseket tartalmaz Bright Indigo Blue varrással díszített Deep Indigo Blue párnázással, illetve fekete Dinamica velúrbőr betéttel az ülés középvonalában, ami megelőzi, hogy a pilóta teste oldalra csússzon a kanyarokban. A kék színtémát Deep Indigo Blue biztonsági övek és az ülőlapokat díszítő kék betétek teszik teljessé.

  A dizájnerek csapata egy vadonatúj felületkidolgozási- és színválasztékot is összeállított; ennek egyik látványos példája, hogy a többi Mustangból már ismerős ezüstszín helyett ebben az autóban csillogó, sötét Black Alley metálfényezést kapnak a kapcsolópanelek és a levegőbefúvók.

  A Mustang Dark Horse kortárs szépségét különleges belső textúrák hangsúlyozzák ki, az agresszív állatbőr-mintázatoktól kezdve a technológia által ihletett ’fehér zajon’ át egészen a karbonszál-tapintású felületekig. A kabin techno-hangulatának fokozására és a zavaró csillogás mérséklésére a műszerfal felső része lézerrel metszett, finom mintát kapott. A műszerfal frontrészét és az ajtópaneleket díszítő karbonszálas felület jól rímel a háromküllős kormánykerék látványvilágára. Minden bőr- és műanyagfelületet prémium minőségben dolgoztak ki, kiemelve formájukat, és ezzel együtt az autóból áradó teljesítmény érzetét.

  Utolsó simításként minden Mustang Dark Horse műszerfalára felkerül egy plakett, amelyen a jármű alvázszáma olvasható.

  Vadonatúj, színváltó Blue Ember fényezés

  A Mustang dizájnerei jól tudták, hogy a Dark Horse változathoz olyan fényezést kell alkotniuk, ami illik az autó nevéhez: valami sötét és baljós árnyalatot, ami ugyanakkor az autó kettős természetére, vagyis az utcai/versenypálya-használatra is utal. Így született meg a Blue Ember metálfényezés, amelyben a mélykék pigmentek mellett meleg borostyánsárga árnyalat is megbújik, így a karosszéria a külső megvilágítás erősségétől és irányától függően hihetetlenül látványos színváltásokat produkál.

  „Ha elfogadjuk, hogy a szín az autó személyiségének tükre, akkor a Blue Ember fényezés tündöklő táltossá varázsolja az egyébként sem hétköznapi pej lovat,” vélekedett Kennerly. „Ez az árnyalat rengeteg összetevőt rejt magában, hogy hatásosan hangsúlyozhassa ki a Mustang Dark Horse egyediségét.”

  A Blue Ember kifejlesztéséhez a Ford Color Mastering csapat komplementer színeket párosított, vagyis olyan árnyalatokat, amelyek egymással szemben helyezkednek el a színkörben. A speciális hatást keltő pigmentek nagy arányú használatával sikerült elérni, hogy a festék a fény visszatükrözése közben felerősítse a színhatást, miközben lenyűgöző borostyánsárga szín árnyalja, ami a nap minden szakaszában másképp érvényesül.

  Két exkluzív versenysávozás-opció

  A Mustang Dark Horse erőtől duzzadó formáit még inkább kihangsúlyozzák a külön megrendelhető matricás és kézi festésű grafikák, amelyek megteremtik az autó egységes vizuális nyelvezetét, művészi eszközökkel irányítva rá a figyelmet a teljesítményre.

  A matricás grafikák a motorháztető kiemelkedő középső részének látványát erősítik; a selyemfényű Tarnished Dark és a csillogó fekete felületek jól passzolnak a jármű Dark Horse-specifikációjú részeihez. Az Appearance Csomagban egy speciális matricázás is szerepel, ami a Dark Horse alap-grafikára épít, de vizuálisan a feketére fényezett tetőhöz kapcsolódik. Mindemellett létezik még egy harmadik matrica is, amelynek tompább fényű fekete árnyalása még fenyegetőbb megjelenést ad a Dark Horse modellváltozatnak.

  A prémium minőségű, festett versenysávozással a Mustang-csapat a Dark Horse szellemiségét ragadja meg. A karosszéria fölött áramló levegő által ihletett sávok a hűtőrács közepétől a gépháztető légbeszívó nyílásain és a tetőn át egészen a hátsó légterelőig vezetik a tekintetet. A középső fekete sávot Tarnished Dark elemek fogják közre, tovább erősítve a Dark Horse agresszív összképét. Az összes többi Mustang modellváltozattól eltérően ezek a grafikák kézi festéssel, különleges eljárással készülnek.

  A vadonatúj Mustang Dark Horse forgalmazása 2023 nyarán kezdődik az USA-ban. Az autót a michigani Flat Rock összeszerelő üzemben gyártják.

  # # #

  * Nagy teljesítményű sportkocsik kategóriája (300 LE fölött). A drift fék nem közúti alkalmazásra, hanem kizárólag versenypálya-használatra való. További információ a Felhasználói Kézikönyvben.

  ** Az USA-ban összeszerelve hazai és külföldi gyártású részegységekből.

  A RECARO a RECARO Beteiligungs-GmbH bejegyzett védjegye.


  A Ford Motor Company

  A Ford Motor Company (NYSE: F) globális vállalat, amelynek központja a Michigan állambeli Dearborn. A vállalat elkötelezetten dolgozik egy jobb világ megteremtésén, ahol minden ember szabadon mozoghat, és megvalósíthatja álmait. A vállalat Ford+ terve a növekedés és az értékteremtés érdekében hatásosan ötvözi a Ford már meglévő erősségeit, új képességeit és az ügyfelekkel fenntartott állandó kapcsolatot, hogy még teljesebb élményeket nyújthasson vásárlóinak, elmélyítve márkahűségüket. A Ford innovatív és vonzó Ford pickupokat, városi terepjárókat (SUV), haszonjárműveket és személyautókat, illetve Lincoln márkájú luxusautókat fejleszt és gyárt, valamint hálózatba kapcsolt szolgáltatásokat biztosít. Mindemellett a Ford megalapozza piacvezető pozícióját a mobilitási megoldások, köztük az önvezető technológiák terén, és a Ford Motor Credit Company révén pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. A Ford mintegy 176.000 embert foglalkoztat világszerte. Amennyiben több információra van szüksége a Fordról, termékeiről vagy a Ford Credit vállalatról, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com vagy a www.ford.hu honlapot.


  A saját tulajdonú vállalatokban mintegy 34.000 alkalmazottat, az összevont, illetve nem összevont közös vállalkozásokkal együtt pedig mintegy 55.000 embert foglalkoztató Ford Európa felel a Ford márkához tartozó autók gyártásáért, értékesítéséért és karbantartásáért Európa 50 piacán. A Ford Motor Credit Company mellett a Ford Európa üzleti tevékenysége magában foglalja a Ford Ügyfélszolgálat és 14 gyártóüzem (nyolc saját tulajdonú vagy összevont közös vállalat és hat nem összevont közös vállalkozás) működtetését. Az első Ford autókat 1903-ban szállították Európába – ugyanabban az évben, amikor a Ford Motor Companyt alapították. Az európai gyártás 1911-ben indult meg.

  Forrás: https://www.mynewsdesk.com/hu/ford-magyarorszag/news/egyedi-szinek-es-modern-utasteri-anyagok-varazsoljak-meg-markansabba-a-mustang-dark-horse-eroteljes-stilusat-461785?utm_campaign=send_list

  Hozzászólás (0)

  Vélemény: