• A PEUGEOT 2022-ben átvette a vezetést Európában az elektromos kisautók piacán
  2023. JANUÁR 25.

  A PEUGEOT 2022-ben átvette a vezetést Európában az elektromos kisautók piacán


  A PEUGEOT 2022-es eredményei Európában (29 ország) 

  • A márka első helyre került a B szegmens villanyautó eladásaiban
  • Minden negyedik értékesített autó PEUGEOT az elektromos kisautók között
  • A PEUGEOT e-208 vezeti a villanyautó eladásokat a B szegmensben
  • A PEUGEOT 208 a teljes piac legnépszerűbb modellje Európában

  Két sikeres elektromos modelljének (e-208 és e-2008) köszönhetően a PEUGEOT az elektromos kisautó szegmens kedvenc márkája lett Európában 2022-ben.

  A B szegmensben a PEUGEOT 208 önmagában is piacvezető a személyautók között, így nem csoda, hogy az elektromos változat is élre tört a kisméretű elektromos autók kategóriájában.

  A korszerű és hatékony elektromos hajtásnak, valamint a vezetéstámogató rendszerek széleskörű alkalmazásának köszönhetően az e-208 és az e-2008 egyaránt kimagasló vezetési élményt kínál. Nem meglepő, hogy 2022-ben több, mint 76.000 vásárló választotta ezeket a változatokat Európában !

  2023 az elektrifikáció mérföldköve a PEUGEOT-nál : az év második felétől valamennyi PEUGEOT modell elérhető lesz egy vagy több, teljesen vagy részben elektromos hajtással (hibrid, tölthető hibrid vagy 100%-ban elektromos).

  A PEUGEOT INCEPTION tanulmány bemutatásának kapcsán a Las Vegas-i CES kiállításon a márka megerősítette azon törekvését, hogy vezető szereplővé kíván válni a 100%-ban elektromos autók európai piacán. 


  A PEUGEOT MÁRKA

  A PEUGEOT egy világszerte prémium megoldásokat kínáló márka. Fő értékei az Igényesség, a Büszkeség és az Emóció. A márka több mint 160 országban van jelen, 10 ezer kereskedést működtet, és 2020-ban csaknem 1,2 millió új gépkocsit adott el. 2021-ben, a fennállásának 210. születésnapját ünneplő PEUGEOT márka új arculattal jelentkezik: a címerpajzsot formázó logó a márka személyiségét, időtállóságát fejezi ki. A PEUGEOT a személy- és haszongépjárművek teljes kínálatában bevezette az elektromos meghajtást, ezen kívül egy új koncepcióval is jelentkezik, amely a Neo Performance nevet kapta. A hatékony, sportos, nagy teljesítményű Neo Performance modellcsalád első tagja az 508 PEUGEOT Sport Engineered modell.

  Forrás: http://int-media.peugeot.com

  Hozzászólás (0)

  Vélemény: